OBNOVA KUĆA

Najavljen natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća u 2019. godini

Najavljen je natječaj „Energetska obnova obiteljskih kuća“, u okviru Prioritetne osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Cilj je natječaja podupiranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje (QH,nd) na godišnjoj razini (kWh/god) od najmanje 50%, a moći će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe energetske obnove i uvođenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.

Prihvatljivi korisnici su fizičke osobe (vlasnici obiteljskih kuća).

Za ovaj je poziv osigurano ukupno 228.000.000,00 HRK, dok je je po pojedinom projektu moguće ostvariti potporu do maksimalnog intenziteta od 60% prihvatljivih troškova, odnosno u iznosu od 20.000,00 do 200.000,00 HRK.

Objava natječaja najavljena je za 28.6.2019., te za sada još nije dostupna natječajna dokumentacija niti su poznati svi kriteriji natječaja.

Fotografije dijela obiteljskih kuća prije i poslije obnove za koje smo obavili prvi i drugi energetski pregled i izdali energetski certifikat te je Fond isplatio subvencije građanima (Natječaj 2015. godine).

 

Prije obnove 1 Nakon obnove 1Obiteljska kuća u Zagrebu

Prije obnove 2 Nakon obnove 2Prozori na obiteljskoj kući u Velikoj Gorici prije i nakon zamjene

Prije obnove 3 Nakon obnove 3Obiteljska kuća u Ivanjoj Reci

Karlovac prije obnove Karlovac poslije obnoveObiteljska kuća – Karlovačka županija

Prije obnove 4 Nakon obnove 4Obiteljska kuća u Petrinji prije i nakon obnove

 stara stolarija nova stolarijaProzori na kući u Krapini prije i nakon zamjene (izvođač radova Juraj centar d.o.o. iz Krapine)

Rokova prije Rokova poslije Obiteljska kuća u Petrinji prije i nakon ugradnje fasade i zamjene dijela stolarije (izvođač radova Građevinski obrt gradnja Anđelić)

Subocka_prije Subocka_poslijeObiteljska kuća: Stara Subocka pokraj Novske

Novska_prije Novska_poslijeObiteljska kuća: Novska, Potočna ulica

Novska_Zvonimirova_prije obnove Novska_Zvonimirova_poslije obnoveObiteljska kuća, Novska, Zvonimirova

Postupak obnove obiteljskih kuća_fond