IZVJEŠĆE

Izvješće o energetskom pregledu izrađuje ovlašteni energetski certifikator temeljem podataka prikupljenih tijekom energetskog pregleda. Izvješće je dokument u kojemu se nalaze svi propisani podaci, prijedlozi, mjere i analize. Sadržaj izvješća je propisan zakonom, te su naša izvješća u potpunosti u skladu s zadanim elementima istog, zato naša izvjeća su pisana na 40-60 stranica).

Energetsko izvješće je obavezan dokument uz energetski certifikat, te Vas savjetujemo kada tražite ovlaštenu osobu ili tvrtku za energetsko certificiranje, pitajte ih na koliko stranica izdaju izvješće i da li je izvješće u skladu s predloškom izvješća koje je propisalo Ministarstvo.

Svaki naručitelj izrade energetskog certifikata ili vlasnik nekretnine trebao bi pročitati i sačuvati primjerak izvješća, budući se u izvješću nalaze podaci koji su prikupljeni tijekom energetskog pregleda, s dodatnim analizama i troškovnim i energetskim bilancama. U izvješću se prikazuju i opisuju detaljni slojevi oplošja i stanje zgrade koja se certificira. Također u izvješću mora biti priložen i proračun iz računalnog programa s prikazima potrošnje energije za grijanje, hlađenje i grijanje vode. Detaljno se opisuje sustav opskrbe vodom, grijanja, potrošnje električne energije. Na kraju izvješća se prikazuju i mjere za uštedu potrošnje energije koje su ekonomski isplative a koje predlaže ovlaštena osoba. Svako je izvješće različito ali ovlaštena osoba bi ga trebala izraditi po smjernicama Ministarstva. Po izvješću o obavljenom energetskom pregledu također možete vidjeti da li se radi o kvalitetnom postupku energetskog certificiranja.

Primjer Izvješća o obavljenom energetskom pregledu obiteljske kuće s apartmanima u Šibeniku. Energetski pregled je obavljen u veljači 2014. godine.

izvjesce1-4 izvjesce5-8 izvjesce9-12izvjesce13-16 izvjesce17-20 izvjesce21-24izvjesce25-28 izvjesce29-32 izvjesce33-36izvjesce37-40 izvjesce41-44 izvjesce45-48izvjesce49-52